Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Ravintola White Lady.

sisällön kuvaus: Ravintola avattiin 1.3.1952 Suomen Naisten Huoltosäätiö Oy:n (nykyisen Lotta Svärd Säätiön) toimesta. Naistentaloksi kutsutussa rakennuksessa sijaitseva ravintola oli todennäköisesti ensimmäinen niin sanotun I luokan ravintola jonne naiset pääsivät sisään ilman miesseuraa. Ravintolan tiloissa toimi vuodesta 1985 lähtien ravintola Mamma Maria. White Lady -nimi otettiin uudelleen käyttöön vuonna 2001. Oikealla Naistentalon, viralliselta nimeltään Asuntoyhteistalon asuinosaa. Alun perin sodasta kärsineille naisille rakennetun, kolmesta peräkkäisestä asuntosiivestä muodostuvan asuinkiinteistön suunnitteli Arkkitehtuuritoimisto Olli ja Eija Saijonmaa.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Ravintola White Lady.

Tallennettuna: