Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Villa Toivola Meilahden huvila-alueella, Seurasaarentie 1.

sisällön kuvaus: Kaavassa suojellun puutalon (arkkitehti Florentin Granholm 1870) julkisivu on koristeellinen lasiverantoineen ja parvekkeineen. Toivolan tunnetuimmat asukkaat olivat kulttisaarnaaja Maria Åkerblom ja hänen johtamansa uskonnollinen yhteisö 1920-luvulta lähtien. Peruskorjatussa rakennuksessa on useita asuntoja. Nykyajan merkkeinä näkyvät etualalla musta trampoliini suojaverkkoineen ja talon nelikulmaisen torniosan oikealla puolella HUSin lämpökeskuksen pyöreä savupiippu ylhäällä Paciuksenkadun varressa.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Villa Toivola Meilahden huvila-alueella, Seurasaarentie 1.

Tallennettuna: