Haku

Entinen muuntoasema, Imatran voima; Katariina Saksilaisen katu 6; Helsinki

Imatran Voiman koskitoimistossa suunniteltu ja vv. 1927-28 rakennettu. Alkuperäiset piirustukset ovat hävinneet IVOn arkistosta. Rakennuksen julkisivut ovat mahdollisesti arkkitehdin suunnittelemat. Muuntoaseman jatkeeksi rakennettiin konepajasiipi v. 1941, Emil Ekegren, IVO. Konepajan korotus ja jatke v. 1947, Aarne Ervi. Muuntoasemarakennuksen kytkinhalli muutettiin lämpölaboratorioksi, lisäksi joitain julkisivumuutoksia. v. 1981, Eini Ahonen, IVO. Punatiiliverhoiltu, useissa osissa rakennettu L-muotoinen kookas rakennus, jossa on kolme kerrosta. L:n kulmauksessa korkeampi, tornimainen osa jossa on loiva taitekatto. Rakennuksen vanhimmassa osassa on 1920-luvun teollisuusarkkitehtuurille ominaista niukkaa eleganssia. Rakennus on keskeisellä ja näkyvällä paikalla voimala-alueella. 3

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sari Saresto / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Entinen muuntoasema, Imatran voima; Katariina Saksilaisen katu 6; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1927; 1928
Emil Ekegren, Aarne Ervi, Eini Ahonen, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Katariina Saksilaisen katu 6
Imatran voima, Rakennuttajat
Käyttö
22.9.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus