Haku

Lönnrotinkatu 12; Helsinki

Sisätiloja muutettiin v. 1998, arkkitehtitoimisto CJN. Ikkunoiden lasitus v. 2000, Tapani Leppälä. Viisikerroksisen 1990-luvun asuin- ja toimistorakennuksen julkisivu on kiillotettua punaista graniittia. Ulkonevat erkkerit ja kulmikkaat parvekkeet rytmittävät nauhaikkunoin varustettua julkisivua. Rakennuksessa on punagraniittinen torni. Kolmiomuoto toistuu parvekkeissa ja yksityiskohdissa. Ensimmäisessä kerroksessa on liikehuoneistoja. Porrashuoneiden sisäänkäynnit on korostettu portaaleilla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 28.11.2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Lönnrotinkatu 12; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1990
Tapani Leppälä, Pääsuunnittelija ; Arkkitehtitoimisto Tapani Leppälä. Arkkitehtitoimisto CJN., Muu suunnittelija
Valmistus
teräsbetoni
Helsinki, Lönnrotinkatu 12
Käyttö
22.9.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus