Haku

Bulevardi 11. Fredrikinkatu 39.; Helsinki

Liikehuoneistoja kellarissa v. 1910, arkkitehti Arthur Gauffin. Kellarikerroksen liikehuoneistojen julkisivut, keskuslämmitys ja hissit v. 1934, A. W. Willberg. Sauna kellarissa v. 1970, Pentti Ovalo. Viisikerroksinen jugendtyylinen asuinkerrostalo edustaa Kampin vuosisadan vaihteen kansallisromanttista rakennuskantaa. Julkisivuissa hallitsevat vertikaaliset aiheet, kuten kulmatorni huippuineen, erkkerit, poikkipäädyt ja ikkuna-akselit. Molemmissa julkisivuissa on vältetty suoranaista symmetriaa ja käytetty yli kymmentä erilaista ikkunamuotoa. Ikkunamuoto ja -ryhmitys on valittu huonejaon mukaisesti. Lähes koristamattomat julkisivut on roiskerapattu. C-porras Fredrikinkadun puolella. Porrashuoneen sisääntulo on koristemaalattu, katto on himmeä ja seinät kiiltävät. Koristeaiheet, kuten kultaiset tähdet ja klassistiset ornamentit, edustavat art decoa. Porrashuoneen sisäosien koristelu on jugend-tyylinen. Kaksiväriset seinät on rajattu vaakalinjaisella kasviaiheisella koristemaalauksella. Asuntojen ovet ovat kaksiosaisia, ja niissä on värilliset lasiruudutukset. Porrashuoneen lattia on betonimosaiikkia, ja kaide on taottu.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 28.11.2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Bulevardi 11. Fredrikinkatu 39.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1903
Gustaf Estlander, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Arthur Gauffin. A.W. Willberg. Pentti Ovalo., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Bulevardi 11. Fredrikinkatu 39.
Käyttö
1903
Käyttöönottovuosi
Luokitus