Haku

Bulevardi 5. Annankatu 16.; Helsinki

Alakellari v. 1962, A. Kallio. Autohalli kellarissa v. 1975, arkk. Kai Palmqvist. Pihasiiven peruskorjaus vv. 1984-87, arkk. Kai Palmqvist. Arkkitehti W. G. Palmqvistin piirtämä seitsemänkerroksinen liike- ja asuintalo punatiilisine julkisivuineen on esimerkki 1920-luvun klassisoivasta arkkitehtuurista. Rakennuksen kulmaa on korostettu kulmatornilla.Ylin kerros on sisäänvedetty räystäslistoituksesta. Koristelusta mainittakoon sisäänkäyntiportaalit, ikkunakehystykset sekä pohjakerroksen ja toisen kerroksen rustiikkavyöhyke. Kulmatornin ylin kerros on jäsennelty pilastereilla, kulmatornissa on ulkonevat, erkkerinomaiset ikkunat. A-porras. Sisääntulo on paneloitu marmorilaatoin, myös lattia on marmorilaattaa. Porrashuone on pelkistetty ja koristelematon, korkeatasoiset materiaalit toimivat koriste-elementteinä. Kaarioviaukko on viimeistelty messinkilistoin. Portaat ovat betonimosaiikkia.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 28.11.2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Bulevardi 5. Annankatu 16.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1923; 1925
W. G. Palmqvist, Pääsuunnittelija ; A. Kallio. Kai Palmqvist., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Bulevardi 5. Annankatu 16.
Käyttö
1924
Käyttöönottovuosi
Luokitus