Haku

Kalevankatu 16; Helsinki

Katurakennus. Laajat muutostyöt Kirjavälitys Oy:lle 1955-56, arkkitehtitoimisto Niilo Kokko ja Kauko Kokko, ja 1958 A. Nyman. Pohjavahvistus v. 1971. Victor Hartwall rakennutti tontille virvoitusjuomatehtaansa (perustettu v. 1836) 1800-luvun loppupuolella. Tehdas toimi tontilla 1930-luvulle. Nelikerroksinen katurakennus linnamaisine tiilisine julkisivuineen edustaa 1800- ja 1900-lukujen vaihteen historistista arkkitehtuuria. Julkisivujen ikkunat on ryhmitetty huonejaon mukaisesti. Historiallisten tyylien leimaaman julkisivun pohjakerros erottuu sokkelimaisen squared rubblen takia ylemmistä punatiilisistä kerroksista. Rakennuksen katujulkisivut edustavat nk. kertaustyylien ja kansallisen tyylin murrosvaihetta, mutta ovat kuitenkin tyyliltään suurimmaksi osaksi pohjoiseurooppalaista gotiikkaa ja renessanssia.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 20.11.2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kalevankatu 16; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1902
Polon ja Georg Wasastjerna, Pääsuunnittelija ; Niilo Kokko ja Kauko Kokko. A. Nyman., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Kalevankatu 16
Käyttö
1900 -luku
Käyttöönottovuosi
Luokitus