Haku

KOy Anna-Kaleva; Annankatu 24. Kalevankatu 15.; Helsinki

Kellari pihan alla v. 1916, arkkitehti Gösta Juslén. Hissi pääportaassa v. 1930, F. Aug. Virta. Pohjakerroksen korjaus vv. 1933-34, F. Aug. Virta. Kellari- ja pohjakerrosten korjaus v. 1979, Paavo Kaipiainen. 2.-4. kerrosten korjaus vv. 1983-85, arkkitehti Olli Kuusi. Vuonna 1899 valmistunut nelikerroksinen asuintalo edustaa vuosisadanvaihteen historistista arkkitehtuuria. Julkisivuissa on ikkunat ryhmitetty huonejaon mukaisesti. Useissa huoneistoissa on säilynyt korkealaatuisia kiinteitä sisustuksia. Historiallisten tyylien leimaamien julkisivujen pohjakerros erottuu sokkelimaisena viivarustiikan takia ylemmistä kerroksista, joiden sileäputsattu julkisivupinta toimii koristettujen ikkunakehystyksien taustana. Symmetrisen julkisivun keskiosassa on erkkerit, joiden yläpuolella kattoprofiilissa kolmiosainen, pyöreä barokkiyksityiskohta. Julkisivua hallitsee korkea ja koristeellinen kulmatorni. Rakennuksen katujulkisivut edustavat nk. kertaustyylien ja kansallisen tyylin murrosvaihetta, se on kuitenkin tyyliltään suurimmaksi osaksi Ruotsin-ajan barokkia. 4 Pääporras Annankadun puolella on runsaasti koristeltu. Seinän alaosa on puolipaneloitu marmoroinnilla, yläosa on maalattu vaaleaksi, leveät, profiloidut listat rajaavat panelointia. Korinttilaistyyliset pilasterit koristavat sisääntuloa. Katonrajassa on leveät vaakalistoitukset kipsikoristein. Lattia on shakkiruudutettua betonimosaiikkia, sisääntulossa lattian koristelu on runsaampaa. Porraskaiteet on taottu .

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 20.11.2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

KOy Anna-Kaleva; Annankatu 24. Kalevankatu 15.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1898
Grahn, Pääsuunnittelija ; Arkkitehtitoimisto Grahn, Hedman ja Wasastjerna, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Annankatu 24. Kalevankatu 15.
Käyttö
1898
Käyttöönottovuosi
Luokitus