Haku

Fredrikinkatu 49. Eerikinkatu 16.; Helsinki

Kahvila kadunkulmassa v. 1937, suunnittelija K. J. Ahlskog. Liikehuoneisto Fredrikinkadulle v. 1955, suunnittelija Helge Lundström ja v. 1960 Eerikinkadulle, suunnittelija Åke Karlsson. Saunan on suunnitellut ullakolle Jarmo Maunula v. 1986. Viisikerroksinen jugend-tyylinen rakennus edustaa Kampin 1900-luvun alun rakennuskantaa. Julkisivussa hallitsevat vertikaaliset aiheet, kuten kulmatorni, erkkerit, poikkipäädyt ja ikkuna-akselit. Fredrikinkadun puoleinen julkisivu on jäsennelty erkkerein, ja ylimmässä asuinkerroksessa on sisäänvedetty parveke. Ensimmäisessä kerroksessa on liikehuoneistoja. Kellari- ja pohjakerros on korostettu viivarustiikalla, ja muut kerrokset on roiskerapattu. C-porras. Asuntojen kaksiosaiset ovet on lasiruudutettu, ja myös oven yläpuolella on lasiruudutus. Seinä on kaksivärinen, ylä- ja alaosa on rajattu jugend-tyylisellä, monivärisellä kohokuvioinnilla. Lattia on betonimosaiikkia, sisääntulossa shakkiruudutettua. Kaiteet on taottu.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 20.11.2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Fredrikinkatu 49. Eerikinkatu 16.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907; 1908
G. W. Nyberg, Pääsuunnittelija
Valmistus
1908

Helsinki, Fredrikinkatu 49. Eerikinkatu 16.
Käyttö
1908
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus