Haku

sahra; hankoaura

Sahran on tehnyt lahjoittajan isä, Kauko Knuuttila noin 1917-18, jolloin perheelle vuokrattiin perunamaa Gumtäktin kentältä. Kumtähdenkenttä, ruots. Gumtäkts äng on pieni puistoalue Helsingin Toukolassa. Ylioppilaat pitivät siellä useita kertoja kevätjuhlan kukanpäivänä 13. toukokuuta. Kuuluisin näistä juhlista pidettiin vuonna 1848, jolloin myös Maamme-laulu esitettiin ensimmäisen kerran julkisesti. Paikalle pystytettiin tapahtuman satavuotispäivänä 13. toukokuuta 1948 Erik Bryggmanin ja Viktor Janssonin suunnittelema muistomerkki, jonka kustansivat Pro Helsingfors -säätiö ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunta[

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg digikuva 2015 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

sahra; hankoaura

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLIII-1565
Mitat
leveys 52 cm, pituus 184 cm, korkeus 74 cm
Merkinnät
Valmistus
1917 - 1918
käsin
puu, rauta

Suomi, Helsinki
Knuuttila Kauko, valmistaja
Käyttö
Helsinki, Toukola
Knuuttila Kauko, käyttäjä, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus