Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

puku; juhlapuku; naisen

fyysinen kuvaus: Avonainen, olkaimeton, hieman polven alle ulottuva sininen silkkileninki. Vartalonmyötäinen yläosa, yläreuna käännetty. Leveässä helmassa takkappaleesta eteen jatkuvat kolmiomaiset tyllillä vuoratut drapeerartut kaitaleet, joiden liittymäkodassa

silkkiruusut, ruusu myös edustan keskellä.

Yläosassa vaalean vihertävä silkkivuori, hameen helma kovitettu ruskealla silitettävällä kuitukankalla ?. Vyötärölle ommeltu kovitettu alushame valkaistua pellavapalttinaa,

jonka helmassa ja 25 cm helman yläpuolella metallivanteet. 23 cm toisesta

vanteesta kuja kolmannelle; ei vannetta. Takana keskisaumassa vetoketju, yläreunassa ripustuslenkit. .

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

puku; juhlapuku; naisen

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Esine
Organisaatio
Helsingin kaupunginmuseo
Tunniste
XL-7865
Mitat
mitat, sivun pit 89 cm n vart ymp 89 cm n, vyötärö 69 cm, helma 2007 cm n
Valmistus
valmistusaika: 1956
Tekniikka, Tuotantotapa: teollinen
Tekniikka, ommeltu
Materiaali, tekstiili silkki, pellava, tylli metallivanteet
Englanti Lontoo (?)
Käyttö
käyttöaika: 1956 -
Sumelius, Birgit, käyttäjä
Aiheet
Luokitus