Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

puku; leninki; naisen

fyysinen kuvaus: Lyhythihainen, leveähelmainen leninki.Yläosa vartalonmyötäinen, Vyötäröllä sauma johon helma poimutettu. Avara, hieman kulmikas pääntie, edestä leveä, kulmikas

kaulus. Olkatoppaukset. Selässä niskasta vyötärölle tiheä silmunapitus, kangaspäällysteiset napit, vasemmassa sivussa vetoketju. Pitkä solmittava vyö, kiinnitetty ristiselkään. Pienikuvioinen kuosi, vaalealla pohjalla violetti -sinapinkeltainen

-musta-vihreä kasvi- ja ratsastusaiheinen aaltomainen kuvio. Kaulus,

hihansuut, helmaraita ja vyö vihreät. Hihan käänteissä, kauluksen kulmissa vihreällä päällysteyt napit.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

puku; leninki; naisen

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Esine
Organisaatio
Helsingin kaupunginmuseo
Tunniste
XL-5579
Mitat
mitat, pit 108 cm, helma 292 cm, hihan pit 21,5 cm
Valmistus
valmistusaika: 1940 -luvun alku
Tekniikka, Tuotantotapa: käsin
Tekniikka, ommeltu
Materiaali, tekstiili tekosilkki
Tornivaara, Pirkko-Liisa, valmistaja
Näyttelyt
Puku 1750-1950, 18.05.1982 - 31.12.1982
Aiheet
Julkaisut
Luokitus