Haku

Silittäjät; maalaus

Sisäkuva pesulan silittämöstä, jossa kolme naista työssä. Kaksi heistä oikealla suuren pöydän ääressä silittämässä paitoja posket kuumuudesta punoittaen. Pöydän vieressä penkkejä täynnä silitettyjä paitoja. Taempana ikkunan edessä kolmas nainen prässäämässä todennäköisesti paidankauluksia. Vasemmalla näkyy pöydän kulmaa, siinä valmiiksi silitettyjä paitoja.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit laakadia, G10479 Hyvönen Markku HKM 2018 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
© Kuvasto
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Silittäjät; maalaus

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Maalaus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXVII-2415
Mitat
54,5 x 65; kehys 68,3 x 79,5 x 7
68,3 x 79,5 x 7
Merkinnät
v.a. Laitila 41
Valmistus
1941
öljy kankaalle
Helsinki,
Laitila Atte, Tekijä
Näyttelyt
Helsinki kehyksissä / Hakasalmen huvila 14.9.2004 - 12.2.2006; Muisti / Hakasalmen huvila 1993-1999; Muuttuva Helsinki / Hakasalmen huvila 1987-1988
Aiheet
Luokitus