Haku

Maanrakennustöitä (Messuhallia rakennetaan); maalaus

Kallioisesta maastosta päätellen mahdollisesti Hesperiankatujen pohjoispuolinen näkymä, ehkä entistä Taipaleen huvila-aluetta. Etualalla käynnissä maanrakennustyöt; kivenlohkareita lastataan oikeassa alanurkassa olevaan kuorma-autoon ja soraa vasemmassa laidassa seisoviin hevoskärryihin. Näkyvissä kahdeksan työmiestä. Kuvattu melko kaukaa; punertava graniittikallio hallitsee sommittelua, ympäröivä maisema viitteellinen, figuurit pieniä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit G15913 Yehia Eweis 2020; dia 2003 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
© Kuvasto
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Maanrakennustöitä (Messuhallia rakennetaan); maalaus

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Maalaus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
A281-1
Mitat
32 x 45,5
41,5 x 55
Merkinnät
v.a. MW
Valmistus
1934 n.
tempera kankaalle ?
Helsinki, Mannerheimintie
Wendelin Martta, Tekijä
Näyttelyt
Kaupunkikuvia / Taidemuseo Martta Wendelin, Tuusula 9.6.-25.9.2006; Helsinki kehyksissä / Hakasalmen huvila 14.9.2004 - 2.2.2006
Aiheet
Luokitus