Haku

Heikinkatua (Mannerheimintie Erottajalta päin); maalaus

Nykyisen Mannerheimintien alkupäätä keväisen auringonlaskun aikaan. Keskellä leveä autio katu, jossa vielä vihervyöhyke erottaa läntisen ja itäisen puolen, mutta keskeltä puut on jo kaadettu. Oikealla Wulffin kulma ja Stockmannin tavaratalo, Vanha ja Uusi ylioppilastalo, Sokoksen rakennustelineet ja Kansallismuseon torni. Vasemmalla puolella erottuu Hufvudstadsbladetin torni ja sen takana näkyy Eduskuntataloa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit G47286 HKM Yehia Eweis, dia / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
© Kuvasto
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Heikinkatua (Mannerheimintie Erottajalta päin); maalaus

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Maalaus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXVII-2628
Mitat
29 x 31 (27,5 x 35,3 valoaukko)
41 x 49 x 5
Merkinnät
o.y. E. Jankes Hf 41
Valmistus
1941
öljy pahville
Helsinki, Heikinkatu, nyk. Mannerheimintie
Jankes Emil, Tekijä
Näyttelyt
Mieliala - Helsinki 1938-1945, HAM Helsingin taidemuseo 18.10.2019-1.3.2020; Helsinki kehyksissä 14.9.2004 - 2.2.2006 Hakasalmi.
Aiheet
Luokitus