Haku

kilpi; opastekilpi; Helsingin kaupungin sielullisesti sairaiden huoltotoimisto

Helsingissä mielisairaiden huoltotoimintaa oli ollut jo vuodesta 1927. Huoltotoimistojen tehtävänä oli ohjata ja tukea kuntoutujaa kuntoutuspalveluiden käytössä ja toimia jälkihoitona vuosina 1927-1958 käytössä nimitys sielullisesti sairaiden huoltotoimisto, nimenmuutos vuoden 1959 alusta psykiatrisiksi huoltotoimistoiksi (1959 -1977). Vuoden 1952 mielisairaslain voimaanastumisen jälkeen huoltotoimisto- nimikkeet alettiin muuttamaan mielenterveystoimistoiksi.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit digikuva 2007 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kilpi; opastekilpi; Helsingin kaupungin sielullisesti sairaiden huoltotoimisto

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
O-224
Mitat
pit 43,5 cm, kork 14,5 cm
Merkinnät
Helsingin kaupungin sielullisesti sairaiden huoltotoimisto yläholvista vasemmalle
Valmistus
1930 - luku n
teollinen
lasi

Käyttö
- 1959
Sipoo, Nikkilä
Helsingin kaupuki. Sielullisesti sairaiden huoltotoimisto, käyttäjä, Käyttäjä
Näyttelyt
Helsingin kaupungin terveysvirasto / Psykologitoiminnan 60-vuotisjuhla 9.10.2009 ; Prinsessan mieli ja puoli valtakuntaa 9.6-9.9.2007 Sipoo, ArtBorg. Lisälainapaketti
Aiheet
Luokitus