Haku

Punatiilinen asuinrakennus, Hämeentie 178; Hämeentie 178; Helsinki

Tiilirakenteinen yksikerroksinen asuinrakennus sijaitsee aivan vesilaitoksen vanhoja tuotantorakennuksia vastapäätä Hämeentien varrella. Rakennus valmistui 1899 vesilaitoksen ylikonemestarin ja koneenhoitajan asuintaloksi. Talo peruskorjattiin 1985-87 ja on edelleen asuinkäytössä. Peruskorjauksen piirustukset laati arkkitehtitoimisto Simo Lumme. Tontilla sijaitsevat myös erillinen sauna- ja pesutuparakennus sekä ulkovarasto. Pesutuparakennus rakennettiin 1913 arkkitehti Karl Hård af Segerstadin piirustusten mukaan. 1980-luvun peruskorjauksen yhteydessä rakennukseen sijoitettiin sauna.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Pakarinen Ida / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 20.05.2021
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Punatiilinen asuinrakennus, Hämeentie 178; Hämeentie 178; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Tuntematon, Pääsuunnittelija
Valmistus
1899

Helsinki, Hämeentie 178
Käyttö
1899
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus