Haku

Vanhankaupungin nuorisoseuran talo Berghyddan; Vanhankaupungintie 3; Helsinki

Gammelstadens Ungdomsförening rf:n nuorisotalo Berghyddan (ent. Bergshyddan). Lisärakennus rakennettiin 1949, suunnittelija Walter Ekman. Berghyddan on tyyppiesimerkki 1900-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puisesta myöhäisjugendtyylisestä nuorisoseuratalosta. Mansardikattoinen rakennus on eräs Vanhankaupungin keskipisteistä. Rakennus muodostaa ympäristön muiden puisten rakennusten kanssa eheän kokonaisuuden.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Pakarinen Ida / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 27.05.2021
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Vanhankaupungin nuorisoseuran talo Berghyddan; Vanhankaupungintie 3; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Hilmer Nordbäck, Pääsuunnittelija ; Walter Ekman (1949, lisärakennus), Muu suunnittelija
Valmistus
1909

Helsinki, Vanhankaupungintie 3
Käyttö
1909
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus