Haku

Elielinaukio 2; Helsinki

VR:n tavaramakasiini, rakennettu alun alkaen varastoiksi ja toimistoiksi. Toimi mm. pikatavaratoimistona ja kiitotavaratoimistona osana VR:n ratapiha-aluetta. Rakennukseen liittynyt veturitallisiipi purettiin 1970-luvun lopulla metron huoltotunnelin tieltä. Myöhemmin mm. Finnairin cityterminaali. Ravintolana vuodesta 2005. 3-kerroksinen, vapaasti seisova vaaleanruskeaksi ja ruskeaksi rapattu myöhisjugend-rakennus. Julkisivuja rajaavat puolipyöreät poikkipäädyt, niukka ikkuna-aukotus.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Elielinaukio 2; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1910
Bruno Granholm, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Elielinaukio 2
Käyttö
21.6.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus