Haku

kutomakone; neulekone

Kutomakone ollut Anna Kaukovaaran käytössä. Hän hankki elantonsa ja perheensä toimeentulon laitteella, jonka hankintahinta 1934 - 1935 oli huomattavan korkea (lähes saman verran kuin Fleminginkatu 17:n osake, jossa hän asui talon valmistumisesta lähtien). Neoviuksen järjestäminen kurssien jälkeen rouva Kaukovaara kehitteli omat mallinsa kutoen villahousuja, laamapaitoja, pipoja ja puuvillaisia alushousuja.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg digikuva 2015 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kutomakone; neulekone

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLIII-1376
Merkinnät
Neovius
Valmistus
1934 - 1935
teollinen
puu, teräs

Ruotsi, Tukholma
Neovius Oy, jälleenmyyjä Aktiebolaget Per Persson, valmistaja
Käyttö
Helsinki, Fleminginkatu 17
Kaukovaara Anna, käyttäjä, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus