Haku

Vilhonvuorenkatu 7, 9. Vilhonvuorenkuja 20; Helsinki

Marjatantalona tunnettu valtavan suuri asuinkerrostalo valmistui vuonna 1927. Rakennuksessa on satoja pieniä yksiöitä. Taloon muutti vuonna 1931 runoilija Katri Vala. Katri Valasta muistuttaa talon seinään kiinnitetty laatta. Se on F-rapun ulko-oven vieressä. Kyltissä on ote runosta Kesäilta laitakaupungilla: "Suuri talo helisee kuin soittorasia, etelämeren lauluja, tanssin rytmiä, hempeitä lauluja rinnan marssien kanssa." Pommisuoja v. 1944 (Eero Vaskinen). Pannuhuone v. 1952 (Lars Ekqvist) ja muutos v. 1961 (Markus Lieto). Hissit v. 1963. Talossa tehty useita huoneistomuutoksia ja -korjauksia. Seitsemänkerroksinen liike- ja asuintalo edustaa 1920-luvun klassisismia. Rakennuksen päädyssä oleva kolmiomainen, kuusikerroksinen, ulkoneva osa on erikoinen ja kaupunkikuvallisesti mielenkiintoinen. Rakennuksen julkisivut ovat niukkoja, koristeena ovat ainoastaan muutama erkkeri, muutaman ikkunaryhmän kehystys ja ulokkeen balusterikaide. Pohjakerros, ja vilhonvuorenkujan puolelta myös ylin kerros, on eroteltu listoituksella.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Mia Teppo HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 21.04.2015
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Vilhonvuorenkatu 7, 9. Vilhonvuorenkuja 20; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1926; 1927
Georg Nummelin, Pääsuunnittelija ; Eero Vaskinen, Lars Ekqvist, Markus Lieto, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Vilhonvuorenkatu 7, 9. Vilhonvuorenkuja 20
Käyttö
21.6.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus