Haku

Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitos

Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitos. Entinen Mannerheimintien yläaste ja lukio. Entinen Mannerheimintien yhteiskoulu.; Lehtikuusentie 4; Helsinki -- Mannerheimintien yhteiskoulu perustettiin vuonna 1955. Arkkitehti Aarne Ervi suunnitteli vuonna 1956 koululle oman rakennuksen, jonka rakennustyöt aloitettiin tammikuussa 1957. Uusi koulurakennus valmistui vielä vuoden 1957 kuluessa. Koulu siirtyi Helsingin kaupungin omistukseen vuonna 1977. Antero ja Ulla Markelinin vuonna 1986 laatimien suunnitelmien mukaan koulun tiloja laajennettiin uudella lisärakennuksella. Mannerheimintien yhteiskoulu muutti Suutarilaan ja Lehtikuusentien uusittuihin tiloihin muutti Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitos vuonna 1988. Näin koulu sai omat tilat toimittuaan vuosina 1929 - 1988 Laakson sairaalassa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitos

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1956; 1957
Aarne Ervi, Pääsuunnittelija
Valmistus
1957

Helsinki, Lehtikuusentie 4
Mannerheimintien Yhteiskoulun Kannatus osakeyhtiö, Rakennuttajat
Käyttö
1957
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus