Haku

Alppilan yläasteen koulu ja lukio

Alppilan yläasteen koulu ja lukio. Entinen Alppilan yhteislyseo.; Tammisaarenkatu 2. Heinolankatu 1. Viipurinkatu 21.; Helsinki -- Vuonna 1958 valtio perusti Helsinkiin uuden oppikoulun, Alppilan yhteislyseon. Uuden koulurakennuksen suunnitelmat oli laatinut arkkitehti Helmi Pekkala-Väinölä vuonna 1957. Koulusta tuli Suomen ensimmäinen virallinen kokeilukoulu, jossa testattiin uusia opetus- ja työmenetelmiä. Vuonna 1977 koulu siirtyi Helsingin kaupungille ja siitä tuli osa peruskoulua eli Alppilan yläaste ja lukio.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1963.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Alppilan yläasteen koulu ja lukio

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1957
Helmi Pakkala-Väinölä, Pääsuunnittelija
Valmistus
1958; 1959

Helsinki, Tammisaarenkatu 2. Heinolankatu 1. Viipurinkatu 21.
Suomen valtio, Rakennuttajat
Käyttö
1959
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus