Haku

Eteläinen Hesperiankatu 26. Runeberginkatu 32.; Helsinki

Sauna pohjakerroksessa vuonna 1983, arkkitehti Mikko Hormia. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Kulmarakennuksen pitkät julkisivut ovat tyyliltään 1920 -luvun klassismia. Julkisivuja jäsentävät tasaisin välein sijoitetut ruutuikkunat. Pohjakerroksen suurissa näyteikkunoissa on pyörökaaret. Katujen kulmaukseen muodostuu kolmen ikkuna-akselin levyinen pääty, jossa ikkuna-akseleiden kanssa vuorottelevat neljä, koko julkisivun korkuista pilasteria.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Eteläinen Hesperiankatu 26. Runeberginkatu 32.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1928
Elias Paalanen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1928 ?
Rakennuksen runkona on ilmeisesti tiilimuuri.
Helsinki, Eteläinen Hesperiankatu 26. Runeberginkatu 32.
Käyttö
1928 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus