Haku

Runeberginkatu 41. Museokatu 25.; Helsinki

Runeberginkatu 41:een lisää liikehuoneistoja vuonna 1927 arkkitehti Berndt Aminoff ja vuonna 1928 rakennusmestari Heikki Kaartinen. Korotus kahdella kerroksella, keskuslämmitys ja hissit vuonna 1932, Yrjö Laine. Ikkunajaon muutos vuonna 1958, arkkitehti Antero Pernaja. Kulmarakennuksen katujulkisivut ovat tyyliltään lähinnä 1910 -luvun myöhäisjugendia. Rapattuja julkisivuja jäsentävät profiloidut vaakalistat, erkkerit ja liseenit sekä erilevyisten ikkunoiden muodostamat ikkuna-akselit.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Runeberginkatu 41. Museokatu 25.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1912; 1915
Heikki Kaartinen, Pääsuunnittelija ; Yrjö Laine, 1932., Muu suunnittelija
Valmistus
1910 -luku
Rakennuksen runkona on ilmeisesti tiilimuuri.
Helsinki, Runeberginkatu 41. Museokatu 25.
Käyttö
1910 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus