Haku

kompassi

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kompassi

fyysinen kuvaus: Lieriön muotoinen kompassi. Pohjalla valkopohjainen, mustakuvioinen, paperinen 8- sakarainen tähti. Yhden sakaran päässä liljakuvio. Paperin halk. 4,4 cm. Kompassikuvion ulkoreunassa pystyviivoin koristettu asteikko. jatk.Kompassin päällä lasi, jonka

ympärillä 0,4 cm leveä asteikkoreunus ja molemmilla puoliskoilla numerot 1-12. Jokaisen numeron alla 4 lyhyttä pystyviivaa. Keskellä kompassia pieni terävä piikki, johon painetaan pitkulaisella messinkinupilla

varustettu 4 cm pitkä kompassineula. Neulan keskiosa tasapaksu, päät suipot. Neula maalattu siniseksi, päät hopeanharmaat.

Tallennettuna: