Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Kunnallisneuvos, rakennusmestari Juho Salomo Ahde (1851-1927)

sisällön kuvaus: Kunnallisneuvos, rakennusmestari Juho Salomo Ahde (1851-1927). Ahde toimi Helsingissä ensin

rakennuspiirtäjänä F.A. Sjöströmillä, sen jälkeen rakennuspiirtäjänä Yleisten rakennusten Ylihallituksessa 1876-1878, ja rakennusmestarina 1879-1886, minä aikana hän johti mm. Sörnäisten kuritushuoneen rakennustyöt. Ahde perusti oman liikkeen

Helsinkiin

1886, ja rakensi kaupunkiin uransa aikana noin 40 suurta kivitaloa. Kuvia rakennuksista löytyy arkistotunnuksilla G31575-G31593. Ahteella oli lukuisia luottamustehtäviä alan järjestöissä.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kunnallisneuvos, rakennusmestari Juho Salomo Ahde (1851-1927)

Tallennettuna: