Haku

maalitaulu; Telex maalitaulu

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

maalitaulu; Telex maalitaulu

fyysinen kuvaus: Pahvinen maalitaulu, joka koostuu samasta pahvista mutta se on taiteltu kolmeen eri osaan. Pahvi on vaalea, etupuolella on pyöreän maalitaulun kuva, jossa on sinistä, punaista, vaaleansinistä ja vaaleanpunaista. Ohjeet ovat kahdella muulla

sivulla

sekä

suomeksi että ruotsiksi. Ohjeessa sanotaan mm. "Telex-maalitaulu asetetaan käyttökuntoon siten, että terävällä veitsellä leikataan maalitaulun keskustassa olevat eriväriset kielekkeet punaisesta renkaasta alkaen keskipisteeseen, jolloin saadaan

syntymään luodin läpäisevä, kielekkeitten sulkema aukko".

Tallennettuna: