Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Marraskuun ryhmän näyttelynavajaiset marraskuussa 1917 Salon Strindbergissä

sisällön kuvaus: Marraskuun ryhmän näyttelynavajaiset marraskuussa 1917 Salon Strindbergissä. Taidegalleria sijaitsi tuolloin osoitteessa Aleksanterinkatu 54 (nykyinen Aleksanterinkatu 52).

Ryhmän taiteilijoita taidesalongissa. Vasemmassa reunassa istuu gallerian omistaja Arvid Lydecken (1884-1960). Lydeckenin vieressä tunnistamaton mies, kenties Juho Talvia (1879-1960)?

Keskellä istuu kaksi naista, heistä oikeanpuolimmainen mahdollisesti Lyyli Ollila (1888-1958). Heistä oikealle istuvat Juho Rissanen, Alvar Cawén ja Tyko Sallinen.

Taustalla Marraskuun ryhmän teoksia ripustettuina gallerian seinille, erityisesti Tyko Sallisen teoksia: naisten välissä on teos Vieraisilla (1917, Tikanojan taidekoti, Vaasa); Tolvasen ja Rissasen välissä maalaus Kauppiaan

tyttäret (1917, Ateneum); Rissasen ja Cawénin välissä ylimpänä Kilpajuoksu (1917, Ateneum).

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Marraskuun ryhmän näyttelynavajaiset marraskuussa 1917 Salon Strindbergissä

Tallennettuna: