Information om byggnader saknas tillfälligt i Helsingfors stadsmuseums Finna-tjänst på grund av systemändring. Vi beklagar besväret.

Sökning

Ilmiö taivaalla; maalaus

QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Ilmiö taivaalla; maalaus

sisällön kuvaus: Meteorin jättämä savuvana iltataivaalla. Alareuna jäänyt keskeneräiseksi. Vasemmalla tumma talousrakennus, oikealla näkyy aidan yli ruskehtavaa valkopuitteista empiretyylistä asuintaloa, jonka käsittely myös jäänyt kesken.

Kyseessä on de la Chapellen

omistama, Kasarmikadun ja Richardinkadun kulmassa sijainnut suuri

vinkkelitalo. Näkymä maalattu Liljestrandin omistaman tontin piharakennuksen

toisen kerroksen ikkunasta; taiteilija asui tuolloin kyseisessä rakennuksesssa.

Talo sijaitsi silloisessa Kasarminkatu 6:ssa.

Sparad: