Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Ilmiö taivaalla; maalaus

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Ilmiö taivaalla; maalaus

sisällön kuvaus: Meteorin jättämä savuvana iltataivaalla. Alareuna jäänyt keskeneräiseksi. Vasemmalla tumma talousrakennus, oikealla näkyy aidan yli ruskehtavaa valkopuitteista empiretyylistä asuintaloa, jonka käsittely myös jäänyt kesken.

Kyseessä on de la Chapellen

omistama, Kasarmikadun ja Richardinkadun kulmassa sijainnut suuri

vinkkelitalo. Näkymä maalattu Liljestrandin omistaman tontin piharakennuksen

toisen kerroksen ikkunasta; taiteilija asui tuolloin kyseisessä rakennuksesssa.

Talo sijaitsi silloisessa Kasarminkatu 6:ssa.

Tallennettuna: