Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

nukke; Anna

fyysinen kuvaus: Nutturakampauksinen, kapeavyötäröinen nukke, nuori nainen. Pää ja käsien alaosa biskviitä, vartalo ja jalat säämiskää / kangasta.

Kasvot muotoiltu ja maalattu; silmät siniset, posket punatut, huulet

punaiset, kulmakarvat ruskeat. Muotoiltu kihara nutturakampaus. Posliinipää kapenee

lyhyeksi kaulaksi, alaspäin kaartuviksi hartioiksi. Posliiniosa kiinnitetty vartaloon neljän

reiän läpi pujotetuilla kanttinauhoilla, jotka ommeltu vartaloon.

Tiimalasivartalo ja ja jalkojen reisiosat päällystetty vaaleanpunaisella satiinilla, sääret ja

jalkaterät ruskealla, sini-kelta -raitaisella puuvillakankaalla. Jalat reisistä tasapaksut,

liittymäkohdassa vartaloon ja sääriin ommellut nivelet; etu- ja takapuolen päällyskankaat ommeltu kiinni toisiinsa. Sääri kapenee jalkateräksi.

Kädet pienet, sormet erotettu toisistaan vaoilla. Käsien ohuet tasapaksut yläosat päällystetty säämiskällä, luonnollisesti kaartuvat alaosat muotoiltu kovasta massasta ja maalattu beigeksi.

Jalkoihin on ommeltu kiinni valkoiset kudotut pitkät pumpulisukat sekä valkoiset nappanahkaiset tossut, joissa sininen rusetti. Nukella vaatteet 181-2, 4-8,

181-3 on irrallinen.

Kampauksen koossapitäjänä maalatut sininen ja kaksi mustaa nauhaa. Korvalehdissä reikä, jonka läpi metallilangalla kiinnitetty siniset, pallon muotoiset korvarenkaat,

kaulassa kivihiilihelmet.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

nukke; Anna

Tallennettuna: