Haku

Merikasarmin läntinen upseerisiipi

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Merikasarmin läntinen upseerisiipi

sisällön kuvaus: Merikasarmin läntinen upseerisiipi. C. L. Engelin suunnittelema Upseeritalo Katajanokan Merikasarmissa, rakennettu 1830-luvulla. Alun perin oli tarkoitus rakentaa identtiset siivet matruusirakennuksen molemminpuolin, mutta ainoastaan läntisen

siiven

rakentaminen toteutui. Koska alkuperäiset suunnitelmat olivat tallessa päätettiin itäinenkin siipi rakentaa aikaisempien rakennusten entisöinnin ohessa kun merikasarmi siirtyi ulkoasiainministeriön käyttöön vuonna 1976. Itäinen siipi

toteutettiin

1980-luvulla samannäköiseksi kuin läntinen siipi.

Tallennettuna: