Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Aleksis Kiven katu 5 ja Kustaankatu 10, KOP-pankin ATK-keskus

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Aleksis Kiven katu 5 ja Kustaankatu 10, KOP-pankin ATK-keskus

sisällön kuvaus: Aleksis Kiven katu 5 ja Kustaankatu 10, KOP-pankin ATK-keskus. Vasemmalla ATK-keskuksen vuonna 1963 rakennettu osa, oikealla korttelin itäpään eli Kustaankadun ja Satamaradankadun uudempi keskus. Uudempi keskus valmistui 1974 ja sen suunnitteli Ilmo

Valjakka. ATK-keskus on näkyvällä paikalla Dallapénpuiston päätteenä. Korttelin rakennukset on vuokrattu pitkäaikaisella sopimuksella Nordea Oy:lle, kortteli toimii Nordean kampuksena. Vuoden 1963 rakennus tullaan purkamaan uudisrakennusten tieltä.

Ilmo Valjakan suunnitteleman uudemman ATK-keskuksen kadunpuoleiset osat on suojeltu aluekokonaisuuden kannalta arvokkaina merkinnällä

sr-3, purettavaa sisäänkäyntiosaa lukuun ottamatta. Aleksis Kiven kadun puolelta purettavat osat tullaan korvaamaan nykypäivän toimistorakennuksia koskevien vaatimusten

mukaisiksi.

Tallennettuna: