Haku

kirjoituskone; osoitinkirjoituskone

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kirjoituskone; osoitinkirjoituskone

The American

fyysinen kuvaus: Niin sanottu osoitinkirjoituskone, jossa ei ole perinteistä näppäimistöä, vaan kirjasimen valinta tehään osoittimella ja osoitintaululla. Musta metallinen runko, jonka takaosassa paperitela, kirjasintaulu laitteen päällä puolikaaren mallisena "asteikkona". Tämän yllä metallinen valitsimen varsi, jonka varsi hieman lusikkamainen. Vasemassa reunassa vipu, jota painamalla valitsemalla osoitettu kirjasin painuu paperiin.

Tallennettuna: