Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Moottorihinaaja Kauppatorin rannassa

sisällön kuvaus: Moottorihinaaja Kauppatorin rannassa. Vasemmalla Eteläranta 14 ja osa Vanhaa kauppahallia. Oikealla Eteläranta 20-18. Hinaaja on nimeltään Poitsila, ja se kuului USA:lta toisen maailmansodan jälkeen hankittuihin nk.ylijäämämoottorihinaajiin, joita sodan

jälkeen jäi Eurooppaan. Alunperin Poitsila toimi Suomen merivoimien miinanraivaajana DR-17. Palveluksensa aikana DR-17 ajoi miinaan ja vahingoittui pahoin. Korjauksien jälkeen se myytiin hinaajakäyttöön ja kastettiin Poitsilaksi. 1970-luvun alussa m/s

Poitsila vaihtoi omistajaa ja se nimettiin Partner:iksi. Vuonna 2020 hinaaja on yksityisomistuksessa ja jälleen nimeltään Poitsila.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Moottorihinaaja Kauppatorin rannassa

Tallennettuna: