Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Kotka-Apteekin dokumentointi

sisällön kuvaus: Kotka-Apteekin dokumentointi. Apteekin aputiloja, työskentelytaso, moniruutuiset ikkunat, klinkkerilaattalattia. Lönnrotinkatu

9:ssä

Albert Nybergin 1908-10 suunnittelemassa myöhäisjugendia edustavassa talossa

sijaitseva kulmahuoneiston apteekki. Apteekin sisustuksen on suunnitellut Selim A. Lindqvistin toimistossa työskennellyt Fridrich Lüsch, joka on suunnitellut myös Joutsen-apteekin sisustuksen. Sisustus on suunniteltu juuri tähän

tilaan. Apteekin interiöörin suojelusta käytiin

pitkällinen kiista vuosina 1996 - 2004. Korkein hallinto-oikeus

hylkäsi suojelupäätöksen.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kotka-Apteekin dokumentointi

Tallennettuna:
sulje

Vaikuta Finnan kehittämiseen ja vastaa kyselyyn!

Vastaajien kesken arvotaan 10 kpl Museokortteja.

Avaa kysely

Ei kiitos