Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Munkkiniemi

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Munkkiniemi

sisällön kuvaus: Munkkiniemi. Ensimmäisen maailmansodan aikainen tykkipatteri Munkkiniemessä, Gert Skytten puistossa. Kuvassa on eteläisempi tykkipatterin asema. Asema on louhittu kallioon nelikulmion muotoiseen kuoppaan, jonka keskellä sijaitsee pyöreä betoninen

jalusta. Jalustan keskelle on sijoitettu pyöreä tykinperusta, jossa on kaksi metallista kiinnityspulttia jäljellä. Jalustan sisemmälle reunalle sekä aseman kuopan seinille on maalattu graffiteja. Jalustan päällä on pieni puistopenkki,

jonka edessä on jäänteitä nuotiosta. Metallinen verkkoaita, joka kiertää aseman reunaa, on paikoin kaatunut sijoiltaan. Kauempana näkyy rakennusten kattoja. Kuvaussuuntana luode.

Tallennettuna: