Haku

Pohjolan Pirtti Lammassaaressa

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pohjolan Pirtti Lammassaaressa

sisällön kuvaus: Pohjolan Pirtti Lammassaaressa. Raittiusyhdistys Koitto hankki vuonna 1904 jäsenistölleen kesäsiirtolaksi Helsingin Vanhankaupunginlahdella sijaitsevan Lammassaaren. Pyöröhirsistä rakennettu Pohjolan Pirtti rakennettiin saaren päärakennukseksi

arkkitehti Vilho Penttilän piirustusten mukaan vuonna 1905. Ravintolasiipi Pohjolan Pirttiin rakennettiin vuonna 1939. Raittiusyhdistys Koitto vuokraa Pohjolan Pirtin tiloja juhlakayttöön.

Tallennettuna: