Haku

retkikeitin; META

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

retkikeitin; META

fyysinen kuvaus: Keittimessä on ainakin kahdeksan osaa, polttimo on kadoksissa.

Osa 2 vedenkeittoastia on taivutettu pellistä ja sauma juotettu kiinni. Ulkopinta on pinnoitettu kiiltäväksi. Yläreuna on taivutettu pyöreästi ulospäin. Astiassa on pyöreä pohja, jonka keskellä on pyöreä korotettu alue. Pohjan reunat on taivutettu holkiksi, johon seinämät on upotettu. Astian kantosangat on kiinni saranassa, joka on taivutettu pellistä ja kiinnitetty kahdella niitillä. Astian ulkopohja ja seinien alareunat ovat nokeentuneet mustiksi.

Osa 3 kansi: alapinnalla on metalliketju, sankana metallilenkki

Osa 4 astia, mahdollisesti keittoastia, on valmistettu samoin kuin vedenkeittoastia osa 2, mutta matalampi. Pohjassa ei ole pyöreää, korotettua aluetta.

Osa 5 teline on prässättyä alumiinia ja sen keskellä on sankana metallilanka. Pyöreän telineen voi nostaa keittoastiaan sangalla. Sen keskellä on kolme reikää, joihin voi asettaa esim. kananmunia.

Osa 6 sihti on rei'itettyä peltiä ja muodoltaan matala lieriö. Se on luultavasti kahvisuodatin. Kansi aukeaa saranan varassa ja on suljettavissa lenkkisalvalla. Sihtilieriö istuu osan 2 vedenkeittoastian pohjan pyöreään korotukseen. Sihdin kannessa on koukku, joka mahdollistaa roikottamisen kannen sisäpinnan metalliketjusta.

Osa 7 kuppi on prässätty alumiinista. Kupin yläreuna on pyöristetty ulospäin.

Osat 8-9 muodostavat teesihdin. Ylä- ja alaosat ovat prässättyä rei'itettyä alumiinipeltiä. Yläosa menee tiukasti alaosan sisään ja sen pinnalla on metallilangasta taivutettu ripustuskoukku. Alaosan pohja on mekaanisesti rikottu. Molemmissa osissa on teevärjäymää.

Tallennettuna: