Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

nukke; lottanukke

fyysinen kuvaus: Vaalea, olkapäille ulottuva kihara tukka, maalatut kasvot; harmaat silmät, punainen suu ja posket. Pää massaa, kädet muovia, vartalo ja jalat valkoista kangasta. Vaatteet puuvillaa, kengät nahkaa.

Lottaunivormu, harmaa, pitkähihainen. Hihansuut ja kaulus valkoiset. 2 rintataskua, alhaalla kummallakin puolen suuremmat taskut. Napitus edessä vyötärölle, hihansuissa sekä läpällisissä taskuissa. Harmaa, hakasilla kiinnitettävä vyö. Toisessa

kyynärvarressa valkoinen hihanauha. Toisessa rintataskussa napista tehty merkki; napin päälle kiinnitetty vaaleanruskea pahvitähti.

Päässä lottapukuun kuuluva harmaa puuvillakankainen lippalakki, jossa on puna-musta pyöreä metallimerkki edessä sekä sen alla kaksi harmaata nappia.

Lottapuvun alla alushame ja paitahousu vaaleanpunaista puuvillaa. Paidoissa pitsireunus helmassa ja hihansuissa sekä kaula-aukossa. Kaula-aukot ovat V-mallisia.

Paitojen alla nukella on vaaleanpunaiset puolisukkanauhaliivit, joissa kumiset vaaleanpunaiset sukkanauhat. Liiveissä sukkanauhat valkoisilla napeilla kiinni, sukissa harmailla. Sukat pitkät, mustaa puuvillatrikoota.

Kengät pehmeät, mustat nahkatöppöset, joissa mustat kengännauhat.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

nukke; lottanukke

Tallennettuna: