Haku

purkki; teepurkki; peltipurkki; talouspurkki

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

purkki; teepurkki; peltipurkki; talouspurkki

fyysinen kuvaus: Teepurkki on valmistettu tavuttamalla pelti tölkiksi ja liitossauma on taivutettu lukoksi. Kansi on kiinni yksinkertaisella saranalla, jossa kannen pellistä taitetussa lenkissä on rautalanka, joka kulkee tölkin sisäpuolella olevassa urassa. Tölkin pohjan reunat on taitettu uraksi, johon tölkin seinämät on upotettu. Yläreuna on taivutettu sisäänpäin.

Tölkki on maalattu vihreäksi käytön aikana, mutta alta kuultaa mustalla, kultaisella ja punaisella painettu orientalistinen koristelu. Kannessa kuultaa maalin alta lintukoristelu, jossa keskellä on kaksi kurkea ja kussakin nurkassa erilainen lintu. Purkin yläreunassa maalin alta kuultaa koristenauha, jossa toistuu punaisessa ympyrässä pehmeämuotoinen svastika. Kyseessä on melko yleinen englantilainen, kiinalaistyylinen teepurkki, joita on valmistettu uudistuotantona.

Tallennettuna: