Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

rasia; Mekka; savukerasia

fyysinen kuvaus: Lähes neliön muotoinen rasia. Kannessa vaalealla taustalla keltainen raita diagonaalisesti oikeasta yläkulmasta vasempaan alakulmaan; keskellä punainen kuunsirpi ja kaunokirjaimin punakeltaisella teksti "Mekka", alapuolella punaisella: "Saadaan

myydä

vain Päämajan intendenttiosaston välityksellä sotatoimialueella ja sotilassairaalain potilaille". Alareunassa valmistajan nimi keltaisella kaunokirjoituksella. Etureunassa punavalkoinen paperisinetti, jossa valmistaja- ja hintatiedot. Kahdessa

rasiassa

on 25 kpl ns. pillisavukkeita ja yhdessä 7 pillitöntä (imukkeetonta) Fennia-merkkistä savuketta.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

rasia; Mekka; savukerasia

Tallennettuna: