Haku

Hotelli Kämp, interiöörikuva

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Hotelli Kämp, interiöörikuva

sisällön kuvaus: Hotelli Kämp, interiöörikuva. Kuvassa kiinteitä kalusteita. Alkuperäinen Theodor Höijerin v. 1886 valmistunut hotellirakennus Kämp purettiin Kansallis-Osake-Pankin uuden konttorirakennuksen tieltä 1960-luvulla. Purkaminen aiheutti kaupunkilaisten

keskuudessa

ennennäkemättömän

kohun,

jonka seurauksena KOP rekonstruoi vanhan hotellirakennuksen Esplanadin puoleisen julkisivun, pääporrashuoneen ja ensimmäisen kerroksen Kämpin salin sekä toisen kerroksen peilisalin osaksi uutta, muutoin nykyaikaista konttorirakennustaan.

Kämp-hotellin

tapauksesta muodostui yksi Suomen

tunnetuimmista purkamisista, ja se toimi osaltaan myös nykyaikaisen rakennussuojeluaatteen herättäjänä.

Kuva on otettu 1969 valmistuneesta (arkkitehti Antero Pernaja ja arkkitehti N-H. Sandell)

konttorirakennuksesta ennen

muutoksia uudeksi Hotelli Kämpiksi. Uusi hotelli Kämp aloitti toimintansa 1999.

Tallennettuna: