Haku

kypärä; palokypärä

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kypärä; palokypärä

fyysinen kuvaus: Soikea, kaareva kupu, edessä ja niskassa kaareva lippa. Edessä, lipan päälle niitein kiinnitetty soljellinen nahkahihna. Kuvun päällä niskasta päälaelle teräväreunainen, harja jonka päällä messinkilista. Sisäpuolella nahkainen hikinauha, keskeltä

nyörillä kurottu puuvillavuori. Maalattu päältä mustaksi, messinkireunaiset lipat alapuolelta ruskeaksi. Hihna, hikinauha mustat, vuori tumman sininen. Hihnan kiinnittävissä "niiteissä" kohokuviona leijonamaskaronit.

Tallennettuna: