Haku

teelasin pidike

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

teelasin pidike

fyysinen kuvaus: Teelasin pidike on hopeoitua, melko painavaa metallia. Koko pidikelieriön ulkopinta on koristeltu kohokuvioilla. Kylkeen on kaiverrettu tsasounaa muistuttava rakennus, joka kehystää tasaisen metallipinnan aluetta. Korva on ylöspäin kaareutuva ja juotettu kiinni pidikelieriöön. Korvan päällä on ovaali, kuppimainen tasanne, joka sopii peukaloon, kun kuppia nostaa.

Teelaseissa on paksu, tasainen pohja, poikkileikkaukseltaan 10-särmäinen. Lasit levenevät hieman ylöspäin. Ulkosivut ovat särmikkäät ja sisäpuolelta lasi on tasainen.

Tallennettuna: