Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Eliel Saarisen suunnittelema Munkkiniemen pensionaatti, valmistui 1918, läntinen julkisivu

sisällön kuvaus: Eliel Saarisen suunnittelema Munkkiniemen pensionaatti, valmistui 1918, läntinen julkisivu. Äärimmäisenä vasemmalla on syksyllä 1919 rakennettu autotalli. Kadun nimi oli Linnalle (v:sta 1932 Linnantie, v:sta 1950 Hollantilaisentie).

Hollantilaisentie

11. Rakennus toimi

pensionaattina vain 1918-1923, minkä jälkeen

valtio osti

rakennuksen, siinä toimi Kadettikoulu 1924-1940. Pensionaatti oli osa Saarisen Munkkiniemi-Haaga -suunnitelmaa. Hänen

piirtämistään Munkkiniemen rakennuksista toteutui ko Pensionaatin lisäksi vain rivitalo (nyk. os. Hollantilaisentie 12-20). Munkkiniemi, Huopalahden kuntaa 1920-1946, Helsingin kaupunkia v:sta 1946.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Eliel Saarisen suunnittelema Munkkiniemen pensionaatti, valmistui 1918, läntinen julkisivu

Tallennettuna: