Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Ravintola Kaisaniemi.

sisällön kuvaus: Rakennus on valmistunut vuonna 1839. Sen suunnitteli Carl Ludvig Engel. Ravintola Kaisaniemi oli Suomen pisimpään yhtäjaksoisesti toiminnassa ollut ravintola sulkemiseensa vuonna 2019 asti. Rakennussuojeltua rakennusta uudistettiin ja laajennettiin ravintolan toiminnan aikana useasti. Vuonna 2021 Helsingin kaupunki myi rakennuksen ravintoloitsija Airi Kalliolle, joka remontoi ravintolan. Korjaussuunnitelma on tehty yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon ja muiden asiantuntijatahojen kanssa. Ravintola on tarkoitus avata rakennuksen historiaa kunnioittaen restauroituna ja vuoden 1929 muotoonsa palautettuna vuonna 2023 nimellä Cajsan Helmi.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Ravintola Kaisaniemi.

Tallennettuna: