Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Kaksi kynttilää palaa kodin ikkunalaudalla itsenäisyyspäivän iltana Mäkitorpantiellä Oulunkylässä

sisällön kuvaus: Kaksi kynttilää palaa kodin ikkunalaudalla itsenäisyyspäivän iltana Mäkitorpantiellä Oulunkylässä. Tapa polttaa kahta kynttiiää ikkunalla sai alkunsa jo ennen Suomen itsenäistymistä. Suomessa toiminut järjestö Itsenäisyyden Liitto antoi suosituksen

kynttilöiden

polttamisesta

itsenäisyyspäivänä iltakuudesta iltayhdeksään vasta vuonna 1927. Kahden kynttilän polttamisen on ajateltu viittaavan muun muassa kotiin ja isänmaahan.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kaksi kynttilää palaa kodin ikkunalaudalla itsenäisyyspäivän iltana Mäkitorpantiellä Oulunkylässä

Tallennettuna: