Haku

kannu; kahvikannu

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kannu; kahvikannu

fyysinen kuvaus: Kahvikannu on korkea ylöspäin kapeneva ja suorasivuinen. Nokka on pitkä ja suora, kiinnittynyt kannun alaosaa ja kohoaa yläreunan tasolle. Kansi aukeaa saranan varassa ja kannen nuppi on kiinni lattapääruuvilla. Korva on prässätty kahdesta puolikkaasta ja on ontto. Se kohoaa ylöspäin ja sen yläreuna on tasainen. Korvan tasaisessa yläreunassa on käytön tuloksena upotus kohdassa, jossa kannen nuppi on painunut sitä vasten. Pohja on kiinnitetty säiliön alaosan sisään, ja sekä pohjan että säiliön ohuet metalliseinämät ovat näkyvissä.

Tallennettuna: